Arkkitehtuurikasvatus

Lasten ja nuorten arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatuksen tavoitteena on edesauttaa lasten ja nuorten ympäristölukutaidon kehittymistä sekä suunnitteluprosessien ja omien vaikuttamismahdollisuuksien ymmärtämistä. Työpajoissa, leireillä ja kerhoissa opitaan myös erilaisia kädentaitoja ja kehitetään omaa taiteellista ilmaisua.

Pohjois-Suomen SAFA on järjestänyt lasten ja nuorten arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatustoimintaa vuodesta 2007 lähtien. Tämänhetkinen toiminta koostuu peruskouluille ja lukioille suunnatuista koulutyöpajoista, kesä- ja viikonloppuleireistä, 3-6-vuotiaille suunnatuista Napero-arkkitehti -kerhoista sekä erilaisista tempauksista ja tapahtumista.

Kesällä 2014 järjestettiin kaksi Vaeltava maja -kesäleiriä 7-9-vuotiaille.

TOIMINTAA SYKSYLLÄ 2014

Viikonloppu päiväleirejä 7-9-vuotiaille lokakuussa ja marraskuussa

Tule mukaan tutustumaan kolmiuloitteiseen maailmaan rakentelun, piirtämisen ja kokeilun avulla!

Syksyn viikonloppuleirit järjestetään kulttuuritalo Valveella.


 Valo 15.-16.11.2014.

Lego-Arkkitehdit 18.-19.10.2014

Näkymätön kaupunki -kulttuuriympäristösuunnistus
  • lauantaina 13.9.2014 klo 12-15 (rastit auki klo 16) lapsiperheille
  • to-pe 11.- 12.9.2014 alakouluille

Lähtö ja ohjeistus Oulun Arkkitehtuurin tiedekunta Aleksanterinkatu  6, Oulu

Löytyykö Oulun keskustasta jotain näkymätöntä, kadonnutta tai unohdettua?  Tule tutkimaan ja kulkemaan muutoksessa olevan Oulun keskustan läpi. Mukaan reitille saat arkkitehtuurikiikarit, joiden avulla löydät uusia yksityiskohtia tutusta ympäristöstä, kun taas silmät kiinni aukeaa mielenkiintoinen äänimaailma ja vilkaisussa muuttuviin kuviin näet, miten ympäristö on ajassa muuttunut.  Hyppy historiaan tuo mukaan fyysisyyden sekä materiaalit ja lopuksi saat mukaan pinssin, joka antaa mukaasi muiston seikkailun parhaimmasta osasta.

Kulttuuriympäristösuunnistusreitillä on viisi miehitettyä tehtävärastia, reitin pituus n. 1,5km Oulun ydinkeskustassa ja se kuljetaan omatoimisesti lähtöpaikasta saadun kartan kanssa. Reitin ja tehtävien kesto n. 1,5h. Reitin lähtö on Aleksanterinkatu 6, Oulun arkkitehtuurin tiedekunnan A-pajan kahviosta ja reitti päättyy kulttuuritalo Valveelle. Kulttuuriympäristösuunnistuksessa saat tietoa Oulun keskustan historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuuden suunnitelmista, joihin pääsee tutustumaan omaan tahtiin kokemuksellisesti kaikkia aisteja käyttäen.

Tapahtuma on suunnattu perheille, joissa on alakouluikäisiä lapsia, mutta tehtävät ja reitin tietoiskut sopivat kaikenikäisille.Tapahtuma on maksuton.

Lisätietoja sähköpostitse psarkkasv@gmail.com

Suunnistusreitin voi kulkea myös itsenäisesti, ja tutustua kartan ja pienten tietoiskujen avulla Oulun keskustan kulttuuriympäristöön. Kartan kääntöpuolelta löytyy yksityiskohtia, joita voi etsiä reitin varrelta. Sekä yksityiskohdista että rastikohteista on tietoiskut, joissa tietoa ja tarinoita.

Lisätietoja.


Napero-Arkkitehdit -kerhot 3-4 ja 5-6 -vuotiaille
Tule mukaan rakentamaan, maalaamaan ja muovailemaan!

Napero-Arkkitehdit -ryhmissä tutustutaan kolmiulotteiseen rakentamiseen ja muotoiluun erilaisten pienten töiden kautta. Lasten kanssa tutkitaan muotoja, rakennuksia ja ympäristöä sekä opitaan havainnoimaan ympäristöä ja sen muotoutumista. Tekemällä opitaan myös kuvataiteen eri tekniikoita.

  • Naperoarkkitehdit 1 (3-4 -v), torstaisin klo 16-17
  • Naperoarkkitehdit 2 (5-6-v), torstaisin klo 17.30-18.30
Kokoontumiskerrat:

11.9., 18.9., 2.10., 16.10., 30.10., 13.11., 27.11., 11.12.

Osallistumismaksu 65 €/lukukausi (sis. materiaalit)
Paikka Kulttuuritalo Valveella Konstissa, 1 krs. Hallituskatu 7.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja sähköpostitsepsarkkasv@gmail.com.


Viikonloppu päiväleirejä 7-9-vuotiaille lokakuussa ja marraskuussa

Tule mukaan tutustumaan kolmiuloitteiseen maailmaan rakentelun, piirtämisen ja kokeilun avulla! Syksyn viikonloppuleirit järjestetään 18.-19.10.2014 ja 15.-16.11.2014 kulttuuritalo Valveella. Lisätietoa tulossa lähiaikoina.