10-vuotta arkkitehtuurikasvatusta Oulussa -näyttely ja työpaja 19.12.2016 klo 18

10-vuotta arkkitehtuurikasvatusta Oulussa -näyttely on esillä Oulun kaupungin pääkirjaston näyttelytilassa ma 19.12.2016 – la 7.1.2017. Näyttelyn avajaisia vietetään maanantaina 19.12.2016 klo 18. Avajaisten aikana on kaikille avoin ja ilmainen arkkitehtuurityöpaja, jossa pääsee tutustumaan muotoihin, rakentelemaan ja kokeilemaan valojen ja varjojen leikkiä.

Pohjois‐Suomen arkkitehdit SAFAn arkkitehtuurikasvatustoiminnan 10‐vuotisnäyttely esittelee arkkitehtuurikasvatustoiminnan sisältöjä ja töitä. Arkkitehtuurikasvatustoiminta aloitettiin vuonna 2007 koulutyöpajoilla ja alkutoimintaan kuului myös tempaus Sankariarkkitehdin seikkailut, jonka sisältöjä käytettiin myöhemmin Näkymätön kaupunki -kulttuuriympäristösuunnistuksessa.

Lasten ja nuorten arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatuksen toiminnan perustana ovat arkkitehtuurin peruskäsitteet kuten massa, muoto, mitat, tila, pinnat, materiaalit, värit, valo, varjo, rakenteet, paikan henki sekä kestävä rakentaminen ja rakennettu ympäristö. Tärkeää on oppia huomaamaan, että arkkitehtuuria on kaikkialla, eikä se ole yksin rakennuksia. Lisäksi tavoitteena on edesauttaa lasten ja nuorten ympäristölukutaidon kehittymistä sekä suunnitteluprosessien ja omien vaikuttamismahdollisuuksien ymmärtämistä. Työpajoissa, leireillä ja kerhoissa opitaan erilaisia kädentaitoja ja kehitetään omaa taiteellista ilmaisua.

Näyttelyn avajaiset, työpaja ja Pohjois-Suomen SAFAn jouluglögit
maanantaina 19.12.2016 klo 18
Ohjelmassa kaikille avoin työpaja ja glögitarjoilu

10-vuotta arkkitehtuurikasvatusta Oulussa -näyttely
Oulun kaupungin pääkirjastolla
ma 19.12.2016 – la 7.1.2017

Oulunsalon keskusleikkipuiston malli valmistuu Kirkonkylän koululla. Kuvassa 4A-luokkalaisia. Näkymättömät kaupungit

Naperot_taloKaikki kortit_Page_02

 

Tallenna

Tallenna